Нюкасъл Юнайтед подписа петгодишен договор с нападателя на Лестър Сити Харви Барнс, съобщи клубът от Висшата лига. Финансовите детайли на трансфера не бяха посочени, но британските медии твърдят, че Нюкасъл е платил 39 милиона паунда за 25-годишния английски национал.

"Това е страхотен клуб и за мен е огромна възможност да бъде част от успешен отбор и да правя вълнуващи неща", заяви Барнс. "Мисля, че е мечта за всеки нападател да играе в такъв отбор. Темпото е високо, изисква се отлична физика, но наградата е, че получаваш много възможности и вкарваш много", каза още той.

Барнс е от академията на Лестър и бе едно от откритията на миналия сезон, но не успя да помогне на "лисиците" да избегнат изпадане от Висшата лига, въпреки че отбеляза 13 гола. Той направи дебюта си за националния тим на Англия като резерва при успеха над Уелс с 3:0 в приятелки мач през 2020 година.

"Той е силен, бърз и много добър технически. Показа миналия сезон, че има око за гола от различни позиции", каза за него мениджърът на "свраките" Еди Хауи.

Нюкасъл се класира в Шампионската лига за първи път от 20 години насам, след като завърши на четвърто място във Висшата лига през миналия сезон.

Барнс е третият нов футболист на Нюкасъл през лятото след гамбийския нападател Янкуба Минтех, който дойде от датския Одензе, и италианския халф Сандро Тонали от Милан./БТА