Нюкасъл Юнайтед официално финализира трансфера на полузащитника от Олимпик Лион – Бруно Гимараеш. 24-годишният бразилец ще носи №39 на „Сейнт Джеймсис Парк“ и оформи своето преминаване в северна Англия срещу трансферната сума от 30 милиона британски лири. Гимараеш става третото ново попълнение за „свраките“ през тази зима, след като последва стъпките на Киърън Трипиър и Крис Ууд.

Окончателната сума по сделката обаче остава „тайна“, но редица издания на Острова потвърдиха, че „джордитата“ ще се разделят с 30-те милиона, които са вече в касата на френския клуб.

Така Гимараеш измести от второто място Крис Ууд като най-скъп трансфер в историята на Нюкасъл, а най-скъпият футболист продължава да бъде Жоелинтон. „Бруно е изключителен талант и бе една от основните ни трансферни цели. Той ще подсили групата и е готов да ни помогне“, каза мениджърът на клуба Еди Хау.

„Със сигурност е един от най-добре представящите се футболисти във Франция и е част от националния отбор на Бразилия, така че нямам съмнения, че нашите привърженици ще останат доволни от него. Гледаме напред и чакаме мачовете след паузата“, продължи английският наставник на „свраките“.

Гимараеш ще може да направи своя дебют за новия си клуб срещу Евертън на 8-и февруари.