Наполи съобщи за първото си лятно попълнение преди сезон 2019/2020. Става дума за десния бек на Емполи Джовани Ди Лоренцо, който преминава в Неапол срещу сумата от 9,5 милиона евро.

Миналата седмица 25-годишният футболист се подложи на медицински прегледи за новия си клуб, а днес беше приветстван от клубния бос Аурелио Ди Лаурентис. „Щастлив съм за новото си приключение в престижен клуб като Наполи”, заяви Ди Лоренцо пред официалния клубен сайт. „Нямам търпение да стартирам новия сезон и да се опозная със съотборниците си в Димаро.”

Съдбата на Ди Лоренцо определено е интересна, защотов ранните си години той играеше като нападател. Офанзивният му стил на фланга отново си пролича, като през кампания 2018/2019 италианецът се отчете с 5 гола и 3 асистенции в 37 шампионатни мача за тосканци. Показателите изглеждат впечатляващо за десен краен защитник, още повече, че става дума за първия му сезон в Серия А.

Емполи завърши сезона наравно с Дженоа в точково отношение, ала изпаднаха от калчото заради по-слабите си показатели в преките двубои.