Нант обяви официално трансфера на нападателя на Ница Анди Делор, съобщиха от френския клуб в понеделник. Той ще играе в Нант под наем до края на сезона, като в договора има клауза за задължителното му откупуване в края на сезона, ако "канарчетата" остава в Лига 1 за 5 милиона евро.

"Удържах на думата си. Дойдох в Нант най-вече заради треньора Франк Кита", коментира нападателят след сделката.

Анди Делор, който е национал на Алжир и има 13 мача и 2 гола, е вкарал 7 попадения в 18 мача за Ница през сезона. Той ще носи фланелката с номер 99 в новия си клуб, който спечели Купата на Франция през миналата година.

Междувременно Ница бързо намери заместник на Делор, като се разбра за трансфер на нападателя Терем Мофи от Лориен. Клубът от Лазурния бряг ще плати 25 милиона евро плюс още 5 милиона бонуси за нигериеца, като това е най-скъпият трансфер в историята и на двата клуба. Мофи преминава медицински прегледи в Ница в понеделник и ще подпише договор за четири години и половина. В момента той е на второ място в класирането на голмайсторите, като има 12 попадения в Лига 1. Към него имаше интерес още от Уест Хям и Олимпик Марсилия.

 

БТА / Автор: Христо Бонински