Ръководството на Монако осъществи още една силно престижна сделка на летния трансферен пазар. В ранните часове на днешния ден „монегаските” се похвалиха с покупката на германския национал Бенямин Хенрикс от Байер Леверкузен.

Но неофициални данни тимът от Княжеството е заплатил 20 милиона евро на „аспирините” за 21-годишния играч. Хенрикс е продукт на младежката академия в Байер и през последно време се утвърди като топ талант на своя пост – десен защитник.

Футболистът има 76 официални мача за Леверкузен от дебюта си в първия отбор, който се случи през август 2015 година. По-рано през лятото се появиха информации, че самият той инициирал среща с клубната управа, на която обявил, че желае да бъде трансфериран.

В Монако Хенрикс парафира 5-годишен договор и не скри задоволството си. „Много се гордея, че преминавам в Монако, който е топ клуб в Европа вече доста години. Ще направя всичко по силите си, за да се адаптирам бързо и да помагам на тима да постигне много победи. Нямам търпение да започна работа с треньорския щаб и новите си съиграчи”, коментира новото попълнение.