Защитникът на Милан Марко Пелегрино премина под наем в друг отбор от Серия А - Салернитана до края на сезона. 21-годишният аржентинец се присъедини към отбора от Салерно, макар че преди ден трансферът изглеждаше провален.

Пелегрино игра за Платензе до юли миналата година, преди да се присъедини към тима на Милан, за който дебютира като резерва при равенството 2:2 с Наполи през октомври, и следователно се счита, че е играл за два клуба този сезон.

Въпреки това, след разговори с ФИФА, и двата клуба обявиха, че сделката е осъществена в последния ден. Играчът ще носи фланелката с номер 24 в новия си клуб.

Със Салернитана ще подпише и бившият защитник на Байерн Мюнхен и Германия Жером Боатенг, който вече премина медицински тестове, съобщи вестник "Гадзета дело спорт".

Очаква се Боатенг да подпише договор до края на настоящия сезон.

Боатенг прекара 10 години в Байерн, като спечели всички клубни титли, включително требъл през 2013 и 2020 г. За последно той игра в Олимпик Лион до юли 2023 г., но договорът му не беше продължен.

Байерн обмисляше да подпише с Боатенг през есента и защитникът дори тренираше с отбора, но клубът в крайна сметка отказа. / БТА