Английският и европейски шампион Манчестър Сити добави ново крило към своите редици, след като обяви привличането Жереми Доку от Рен. 21-годишният белгийски национал се присъединява към „гражданите“ срещу сумата от 64 милиона евро и подписа петгодишен договор. Той ще носи екип с номер "11" на гърба си.

Дясното крило, което е известно с експлозивното си темпо и технична игра, започва професионалната си кариера в белгийския Андерлехт, преди да се премести в Рен през 2020-а година. Той отбеляза 12 гола и регистрира 10 асистенции в 92 мача за тима от Лига 1, докато на международно ниво има 14 мача за „червените дяволи“ и две попадения.

Говорейки за трансфера, спортният директор на Сити - Чики Бегиристайн, каза:

„По отношение на суровите качества, той има всичко, от което едно крило се нуждае… Искрено вярвам, че работата с Пеп (Гуардиола) и техническия персонал тук в Сити ще му помогне да се развие в нападател от световна класа талан”.

Доку става третото лятно попълнение на „Етихад“ след Матео Ковачич и Йошко Гвардиол и може да направи своя дебют, когато Сити пътува за среща с Шефилд Юнайтед във Висшата лига в неделя.