Германският вратар Лорис Кариус премина под наем в Унион Берлин от Ливърпул за сезон 2020-21, обявиха от английския шампион. По този начин стражът се завръща в родината си, след като премина от Майнц 05 в тима от „Анфийлд”.

Така, Кариус ще се събере с друг нападател на Ливърпул, който е в Унион – Тайво Авони. Германецът прекара последните два сезона в турския гранд Бешкиташ, за който изигра 67 мача през двегодишния си престой в Истанбул.

Кариус има 49 мача за тима от Мърсисайд след идването му през лятото на 2016-а година и проведе предсезонна подготовка с отбора преди старта на сезон 2020/21. Договорът на футболиста с тима на Ливърпул изтича през юни 2021-а година.

Същевременно английският гранд пусна друг свой резервен страж под наем – Камил Грабара. Полякът ще подсили датския Аархус за сезона. Това е вторият наем на 21-годишния Грабара в скандинавския клуб, за който вече изигра 16 мача и записа шест сухи мрежи през сезон 2018/19. Веднага след връщането си от Дания Грабара парафира дълготраен договор с Ливърпул, след което игра в Хъдърсфийлд Таун под наем и записа 28 мача за тима в Чемпиъншип.