Отборът на Ливърпул официално обяви привличането под наем на бразилския полузащитник Артур Мело от Ювентус. 26-годишният халф ще играе на „Анфийлд“ за целия този сезон под наем, след като финализира трансфера си на AXA Training Centre.

Артур пристига в Англия след два сезона в Юве, за който изигра 63 гола, вкара веднъж, след като премина от Барселона през септември 2020-а година. Малко след обявяването на сделката от "бианконерите" обявиха, че играчът може да остане постоянно на "Анфийлд", ако бъдат платени 37,5 млн. евро за него, като сумата може да бъде преведена за две години. Мърсисайдци ще заплатят за едногодишната рента 4,5 млн. евро.

„Изключително съм щастлив да облека тази чудесна фланелка с изключителна емблема, която значи толкова много за световния футбол. Мечта е за мен. Говорихме много, за нашите идеи, визии и всичко се вписва чудесно. Много съм доволен и мотивиран да продължа да давам всичко от себе си за ФК Ливърпул“, започна Артур.

Бразилецът стартира професионалната си кариера в родния Гремио, а за тима от Порто Алегре регистрира 50 мача в четири сезона, след което премина в Барса през 2018-а година.

За двете си години в Испания той спечели Ла Лига и Суперкупата на Испания, представяйки каталунците 72 пъти във всички надпревари, в които вкара шест гола. Халфът има 22 мача за Бразилия, като спечели Копа Америка през 2019-а заедно с Алисон Бекер и Роберто Фирмино, след което направи трансфера си в Италия.

Той добави: "Ливърпул има фантастична история във футбола. Играл съм срещу този отбор и отлично знам какво е да бъдеш на този стсадион срещу техните фенове. Бях съперник в този случая, но сега съм развълнуван. Това е огромен клуб с масивен мениджър и чудесни играчи. Както вече казах, мечта е за мен да бъда тук".