Отборът на Ливърпул обяви привлечането на защитника на втородивизионния Престън Норт Енд – Бен Дейвис. Според информациите „червените“ ще платят около 2 милиона паунда за 25-годишния бранител. 

25-годишният централен бранител сложи подписа под дългосрочен договор, съобщават „червените“.

„Това е огромна възможност. Очевидно беше малко изненадващо, когато за първи път чух за интереса, но след като осъзнах каква е възможността, която е пред мен, е невероятно. Бих бил глупав да не се възползвам максимално от това и да се уча от играчите в клуба. Знам, че тук има някои топ играчи, от които със сигурност мога да се уча. Надяваме се, че мога да използвам своя шанс. Очаквам с нетърпение да вляза на терена и да играя пред всички и да покажа какво мога да направя. Сигурен съм, че много фенове и хора не ме познават или дори не са ме виждали да играя. Определено е вълнуващо и мисля, че ще им е приятно да ме гледат, когато играя добре“, заяви Дейвис при представянето си.

В обратна посока пък замина 19-годишният Сеп ван дер Берг, който ще играе за Престън под наем до края на сезона. 

Ливърпул има сериозни проблеми с контузии през сезона. Върджил ван Дайк и Джо Гомес са аут до края на сезона, докато Жоел Матип често е извън строя също поради травми. Преквалифицираният в бранител Фабиньо също в момента е с травма.

В следващите часове се очаква на "Анфийлд" да пристигне и защитникът на Шалке Озан Кабак.