Английският шампион Ливърпул официално привлече левия краен бранител Костас Цимикас от гранда на юг от България – Олимпиакос. 24-годишният национал на „елините” има три мача за родината си и подписа петгодишен договор с клуба от „Анфийлд”. Според информациите актуалният европейски шампион, световен клубен, както и носител на Суперкупата на Европа ще заплати 14 милиона евро на гърците за правата на играча, който ще получава по 50 хиляди паунда седмично като заплата.

Цимикас дебютира за Олимпиакос през декември 2015-а и има 86 мача за гръцкия гранд досега.

„Много съм щастлив и горд да бъда тук. За мен това е най-големият клуб в света. Чест и привилегия е да нося тази фланелка, така че ще давам най-доброто от себе си”, каза Цимикас пред сайта на клуба. Костас Цимикас ще носи №21 на гърба си, който бе носен от Алекс Окслейд-Чембърлейн, но английският халф реши да го смени с този на №15. 

„Лигата в Англия я гледам много по телевизията. Винаги съм мечтаел още като дете някой ден да заиграя в Премиър лийг. Ако работя много и съм фокусиран върху това, което треньорът иска, то ще бъда на най-високото си ниво. Искам да печеля много, първенството, както и Шампионска лига”, завърши той.