Брентфорд официално откупи правата на Фабио Карвальо от Ливърпул за 27,5 милиона паунда. Сделката беше обявена от двата клуба, като мърсисайдци веднага ще получат 22,5 британски лири, а останалите пет ще се раздадат под формата на бонуси.

„Червените“ също така запазват и 17,5% от последвала продажба на футболиста. Интерес към португалеца имаше от Саутхемптън и Лестър Сити, но той е преценил да се присъедини към лондонския клуб през това лято.

Карвальо беше купен от Ливърпул през 2022 за 5 милиона паунда и беше считан за един от най-вълнуващите младоци в лигата, играейки допреди това за Фулъм. Фулъм ще получи 20% от трансферната сума. Карвальо игра в 21 мача за Ливърпул, в които вкара три попадения.

Той впечатли през миналата година по време на наема му в Хъл Сити през втората част от кампанията, като вкара 9 гола в 20 мача в Чемпиъншип. Преди това се подвизава под наем и в германския РБ Лайпциг.

Ливърпул продължава да преследва подписа на Мартин Субименди от Реал Сосиедад, като целта е дефанзивният халф да парафира договор с "червените" в близките дни.