Турският бранител на Ливърпул Озан Кабак написа прощално писмо до феновете на английския гранд, след като стана ясно, че клубът от „Анфийлд” няма да доплати пари, за да го задържи за постоянно в Англия.

Неговият наем от Шалке 04 изтича на 1-и юли, а Кабак записа 13 мача за „червените” след пристигането си през февруари, помагайки на отбора да завърши на трето място в Премиър лийг и да достигне до четвъртфиналите на Шампионска лига.

„Скъпо семейство в Ливърпул,

Искам да благодаря на всички за внимание и подкрепата, която ми показахте от първия ден, в който пристигнат. Вярвам, че този опит, който натрупах през тези четири и половина месеца, ще бъдат много важни за мен.

Научих много от мениджъра Юрген Клоп и всички съотборници. Горд съм, че бях част от това специално семейство. Винаги ще помня дните си в Ливърпул с голямо щастие, както и специалната песен, която феновете пяха за мен.

YNWA, Озан.

За Кабак сега предстои завръщане в отбора от Гелзенкирхен, който изпадна във Втора Бундеслига, но по всяка вероятност турският бранител ще осъществи трансфер. Интерес към него има от елитните отбори от Англия, както и от Германия.