Английският Ливърпул официално обяви втория си летен трансфер преди старта на сезон 2022/2023. „Червените“ се похвалиха с привличането на полузащитника от РБ Лайпциг – Доминик Собослай.

Унгарският национал бе следен от английския гранд известно време и така се превърна във второто ново попълнение на „Анфийлд“ през това лято след Алексис Мак Алистър от Брайтън. Играчът акостира в новия си отбор срещу 60 милиона паунда и парафира договор за следващите 5 години. Това стана факт, след като в петък Ливърпул „отключи“ откупуващата му клауза. В събота той премина медицински прегледи в Мърсисайд, след което получи работната си виза. Собослай е избрал да играе с №8 на гърба си, като номерът е иконичен в историята на клуба от северозападна Англия.

Gulliver/GettyImages
46 снимки

Малко преди вестта да беше станала официална в социалните канали на клуба публикуваха снимка на ръката на играча, която държеше екипите на Ливърпул за новия сезон, съчетани като знамето на неговата родина. 

„Много добре е. Насладих се на последните няколко дена и очаквам с нетърпение да се запозная с всички. Последните 3-4 дни бяха много дълги. Не беше лесно, но в крайна сметка съм тук. Ливърпул е исторически клуб, с много добри играчи, добър треньор, всичко е добро. За мен е страхотно да направя следващата стъпка в такъв отбор“, бяха първите думи на Собослай пред клубния сайт.

Собослай е продукт на академията на австрийския Ред Бул Залцбург, но прави професионалния си дебют за дъщерния клуб ФК Лийферинг през 2017-а година. В първия си сезон вкарва 10 гола в 33 мача. След това се връща в Залбург, където дебютира срещу Аустрия Виена през май месец 2018.

За националния отбор на Унгария има 32 мача и седем гола, като едно от последните му попадения в последните месеци беше след отличен фал срещу националния отбор на България.