Шефовете на Байерн Мюнхен няколко пъти заявиха, че няма шанс Роберт Левандовски да бъде продаден, но това явно не пречи на самия нападател.

29-годишният поляк официално е поискал трансфер, въпреки че има договор до 2021.

Това бе потвърдено и от неговия агент Пини Захави. "Роберт усеща, че се нуждае от промяна и ново предизвикателство в своята кариера. Ръководителите на Байерн знаят затова."

Захави, който е отговорен и за трансфер на Неймар в Пари Сен Жермен, обясни, че парите не са в основата на желанието на Левандовски. "Желанието за промяна на Роберт не са пари или определен клуб, защото почти всички топ отбори биха искали да имат най-добрия нападател в света в своите редици."

Агентът се надява на разбиране от страна на шефовете на баварците Ули Хьонес и Карл-Хайнц Румениге. "Всеки в ръководството на Байерн има голяма кариера. Те трябва да разбират тази ситуация."

Освен това Захави иска да помогне на Байерн в намирането на заместник на Левандовски. Планът у е да уговори не само трансфер, а и размяна с друг топ нападател.

Захави е говорил за Левандовски с три клуба, сред които е и Пари Сен Жермен. Така в посока Байерн може да замине Единсон Кавани.