Лестър Сити зарадва феновете си с официалното съобщение за привличането на Юри Тилеманс от Монако с постоянен трансфер. Сделката е рекордна в клубната история на „лисиците”, които ще платят 40 милиона паунда за белгийския национал.

Цитираната сума не беше оповестена от клуба, но медиите на Острова са единодушни за нейния размер. От известно време насам Лестър опитваше да приключи бързо сделката за 22-годишния играч, който прекара при тях последните 6 месеца като преотстъпен. В своите 13 срещи халфът допринесе с 3 гола и 4 асистенции.

Тилеманс се явява третото ново попълнение за отбора на Брендън Роджърс, който по-рано привлече Джъстин Джеймс и Айосе Перес. „Страхотно е чувството да подпиша с този тим. Откакто пристигнах под наем през миналия сезон всички играчи, треньорския щаб и феновете бяха фантастични към мен. Затова се вълнувам от факта, че станах играч на Лестър Сити”, коментира Тилеманс.

„Вярвам, че разполагаме с таланта да постигнем нещо специално. За всеки футболист е вълнуващо да бъде част от подобно нещо. Наистина нямам търпение да започна отново с клуба и да направя всичко възможно, за да помогна на съотборниците си”, добави белгийският национал.