Отборът на Манчестър Юнайтед официално обяви привличането на свободния агент Кристиан Ериксен. 30-годишният плеймейкър преминава на „Олд Трафорд“ със свободен трансфер, където подписа тригодишен договор.

Ериксен прекара втората половина на миналия сезон с краткосрочен договор в Брентфорд и отказа възможността да продължи да носи екипа на „пчелите“, за да се обвърже с отбора на Ерик тен Хаг.

Както е известно, датският национал получи сърдечен арест, когато играеше за страната си на Европейското първенство миналата година и беше принуден да прекрати договора си с Интер в резултат на това. Преди това той прекара седем години във Висшата лига с екипа на Тотнъм, за който записа 305 мача, в които отбеляза 69 гола.

„Манчестър Юнайтед е специален клуб и нямам търпение да започна. Имах привилегията да играя на „Олд Трафорд“ много пъти, но да го направя с червената фланелка на Юнайтед ще бъде невероятно чувство“, каза Ериксен пред клубния уебсайт.

„Виждал съм работата на Ерик в Аякс и знам начина на подготовка, които той и екипът му влагат всеки ден. Ясно е, че той е фантастичен треньор. След като говорих с него и научих повече за неговата визия и начина, по който иска отборът да играе, съм още по-развълнуван за бъдещето. Все още имам големи амбиции във футбола, има много неща, които знам, че мога да постигна, и това е идеалното място да продължа пътуването си“, допълни датчанинът.

Общо халфът има 52 гола и 71 асистенции в 237 мача във Висшата лига. По този начин той става второто ново попълнение на Ман Юнайтед през лятото след привличането на защитника Тайрел Маласия от Фейенорд.