Английският шампион Манчестър Сити официално обяви привличането на полузащитника Матеус Нунеш от Уулвърхемптън. Португалският национал се присъединява към „гражданите“ за сумата от 55 милиона евро, като „вълците“ си запазват и 10% от печалбата при бъдеща продажба, и подписа договор до лятото на 2028-а година.

25-годишният футболист, който премина на „Молиню“ едва през миналия август, беше привлечен от мениджъра Хосеп Гуардиола, който търсеше подсилване в средата на терена през цялото лято и ще носи фланелка с номер „27“. Нунеш става четвъртият нов в Ман Сити за лятото след Матео Ковачич, Йошко Гвардиол и Жереми Доку.

Сити загуби капитана Илкай Гюндоган, който премина като свободен агент в Барселона, а също така Кевин Де Бройне ще бъде аут за дълго заради контузия в сухожилието, която получи още в първия ден от сезона срещу Бърнли.

Нунес записа 41 мача за 12-те си месеца за „вълците“, като вкара един гол и направи една асистенция. Португалецът, който спечели титлата в родината си със Спортинг Лисабон през 2021-а година, може да действа както като вътрешен халф, така и като атакуващ полузащитник. Той има и 11 мача за националния отбор на Португалия, като записа две участия на Световното първенство В Катар през 2022-а година.