Байерн Мюнхен официално се раздели със своя халф Пиер-Емил Хойберг, който вече е футболист на Саутхемптън.

Договорът на датския национал със "светците" е за 5 години, а така той се превръща във второто ново попълнение на тима след Нейтън Редмънд от Норич. Двата клуба не обявиха трансферната сума за 20-годишния полузащитник.

Хойберг бе част от Байерн от 2012 година, когато премина в школата на немския колос от Брьондби. През април 2013 датчанинът дебютира за мъжкия отбор, с което се превърна в най-младия футболист, играл някога за Байерн в Бундеслигата (на 17 години и 251 дни).

Под ръководството на Пеп Гуардиола обаче Хойберг не успя да се пребори за титулярно място и прекара два успешни периода под наем в Аугсбург и Шалке 04. За Байерн Хойберг изигра 25 мача във всички турнири.

"Много съм доволен. Това е голяма възможност за мен. Нямам търпение да дам на клуба това, което имам и което мога. Те ми се довериха и искам да им покажа, че не са сбъркали", сподели самият Хойберг.

"Когато чух, че Саутхемптън се интересува от мен, казах на моите хора, че това е, което искам, защото мога да се видя в Саутхемптън, защото това е начинът, по който обичам да мисля, да играя и ми пасва много добре."

"Надявам се да бъда част от семейството на Саутхемптън и да дам каквото мога, за да се боря за клуба и за моите съотборници", допълни халфът.