Отборът на Евертън завърши трансфера на полузащитника Абдулай Дукуре, който пристига от изпадналия Уотфорд. Сумата по сделката не се разкрива, но споде медиите на Острова става дума за около 20 милиона паунда.

27-годишният футболист подписа за три години с възможност за още една година и става третото ново попълнение за „карамелите“ в рамките на една седмица след пристигането на колумбийския национал Хамес Родригес от Реал Мадрид и полузащитника на Бразилия Алан от Наполи.

Уотфорд първоначално искаше да получи 35 милиона паунда за френския полузащитник, който вкара 17 гола в 141 изяви по време на четиригодишния си престой на „Викарадж Роуд“, но явно са склонили да го продадат на доста по-ниска цена.

„Очаквах дълго време да дойда тук и сега се случи, така че съм много щастлив", каза Дукуре пред клубния уебсайт.

„Имаше интерес и от други клубове, но от самото начало, когато Евертън прояви интерес към мен, казах на агента си да се съсредоточи върху тях. Това беше единственият клуб, в който исках да отида. Евертън има своето място в историята на английския футбол и за мен точният клуб, за да направя крачка напред в кариерата си. Сега съм много щастлив, че съм играч на Евертън и съм много развълнуван за бъдещето“, допълни още полузащитника.