Отборът на Евертън потвърди привличането на английския национал Конър Коуди. 29-годишният централен защитник пристига на „Гудисън Парк“ под наем за новия сезон. Коуди напуска Уулвърхемптън, след като се оказа ненужен на „Молиню“ след привличането на Макс Килман и Нейтън Колинс от мениджъра Бруно Лаже.

Мениджърът на „карамелите“ Франк Лампард бързо успя да намери заместник Бен Годфри, за когото беше потвърдено, че ще отсъства до три месеца след получената контузия по време на поражението от Челси в първия кръг от Висшата лига.

Коуди слага край на седемгодишния си престой на „Молиню“ след пристигането си от Хъдърсфийлд през 2015 година. Той изигра над 310 мача за „вълците“ и беше капитан на клуба, като изведе отбора и до четвъртфиналите на Лига Европа през 2020 година.

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт пък го направи национал и той вече има 10 мача за „трите лъва“. Смята се, че решението си да се върне в Мърсисайд се основава на това да спечели мястото си в отбора на Англия за Световното първенство по-късно тази година.

Коуди започна кариерата си в градския съперник на Евертън - Ливърпул.