Ръководството на Борусия Дортмунд официално обяви трансфера на офанзивния полузащитник Юлиан Бранд. Германският национал пристига от Байер Леверкузен и сложи параф под договор до юни 2024 година.

Роденият в Бремен футболист направи дебюта си в Бундеслигата като 17-годишен и има 165 мача в немския елит (всичките с тима на Леверкузен). В тях той може да се похвали с 34 гола и 41 асистенции. През сезон 2018/2019 Бранд беше един от най-силните и постоянни играчи на „аспирините”, които в края на кампанията успяха да се доберат до участие в Шампионската лига, финиширайки четвърти.

„Аз съм човек, който се доверява на инстинкта си и на това да се чувствам добре, когато взимам решения”, сподели новото попълнение на „пчеличките”. „Що се отнася до Борусия Дортмунд, предчувствието ми е много добро. Бих искал да продължа личното си развитие, това е една от основните причини за моя трансфер. Борусия беше изключително близо до спечелването на титлата през миналия сезон. Така че има място за подобрение.”

„Имам големи очаквания предвид момчетата тук, много съм мотивиран и оптимистично настроен – както за моето собствено развитие, така и за цялостния ни напредък като отбор”, коментира Бранд.