Челси официално привлече атакуващия полузащитник на Манчестър Сити - Коул Палмър, за сумата от 42,5 милиона. 21-годишният футболист подписа седемгодишен договор с опция за още допълнителни 12 месеца.

Сделката предвижда Челси да плати първоначално 40 милиона паунда за младежкия национал на Англия, като 2,5 милиона ще бъдат под формата на бонуси.

„Развълнуван съм да започна и е страхотно да подпиша. Присъединих се към Челси, защото проектът тук изглежда добър и ще трябва опитам да покажа таланта си. Това е млад и гладен за успехи отбор и се надявам, че можем да направим нещо специално тук“, заяви Палмър пред сайта на Челси.

Той игра за Ман Сити в първия мач от новия сезон срещу Бърнли, но в следващите две срещи остана на пейката. Той се разписа срещу Севиля във финала за Суперкупата на Европа миналия месец.

Пристигането на Палмър увеличи разходите на Челси на трансферния пазар при Тод Боули и новите им собственици до над 1 милиард паунда. Само през това лято Челси е похарчил около 420 милиона паунда, като същевременно продаде играчи за 220 милиона.