Отборът на Брайтън подписа с нападателя Дани Уелбек за срок от една година, с тази новина се похвалиха от английския клуб. 29-годишният футболист се присъединява към тима на „чайките“, след като разтрогна договора си с Уотфорд по взаимно съгласие по-рано този месец.

Контрактът му със „стършелите“ имаше клауза за откупуване от 5,5 милиона британски лири и трябваше да изтече следващото лято, но сега той се присъедини към Брайтън като свободен агент и ще бъде на разположение за сблъсъка с Уест Бромич Албиън следващия понеделник на „Амекс Стейдиъм“.

„Радваме се, че Дани се присъедини към нас. Той ще допълни страхотните ни атакуващи възможности", каза Греъм Потър пред официалния уебсайт на клуба.

„Той има несъмнени качества, бърз е и е технически много добър. Той ще добави към атакуващата ни мощ и ние сме развълнувани да добавим още един играч с неговия опит и качество", допълни още мениджърът.

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед и Арсенал, който ще облече фланелка №18 в новия си клуб, има 42 мача за Англия и 16  гола.