Борусия Дортмунд продължава с лятата си селекция от Щутгарт, след като подписа с голмайстора на отбора Серу Гираси. Финалистът в Шампионската лига от миналия сезон вече подписа със защитника на „швабите“ Валдемар Антон, а сега отново се обърнаха към една от изненадите в Бундесигата миналата година.

Дортмунд ще плати откупната клауза в договора на Гираси, която е около 18 милиона евро. 28-годишният Гираси подписа четиригодишен договор с „жълто-черните“ на фона на впечатляващия минал сезон, в който отбеляза 30 гола в също толкова мачове.

Първоначално медицинските тестове на Гираси показаха, че той ще се нуждае от операция на коляното, което изглеждаше, че ще провали преминаването му в Борусия. Нови прегледи вчера обаче отчетоха, че все пак хирургическа намеса няма да е нужна. От Дортмунд потвърдиха за проблема, но уверяват, че Гираси би трябвало да се възстанови скоро и да играе още в рамките на лятото.

Малко вероятно е той да бъде последният нов в отбора на Нури Шахин, като Sky Germany съобщава, че Паскал Грос от Брайтън и Раян Черки от Олимпик Лион вероятно ще го последват.