Рома продаде Джъстин Клуйверт на английския елитен Борнемут. „Черешките“ ще платят на Рома 11 милиона евро. В договора са предвидени и различни клаузи, както и процент за „вълците“ от евентуален следващ трансфер на крилото.

Двата клуба преговаряха в продължение на няколко дни и днес финализираха сделката. В Рома със сигурност са доволни, защото нидерландецът не влизаше в плановете на Жозе Моуриньо. Фланговият футболист беше даван под наем последователно на РБ Лайпциг, Ница и Валенсия, но нито един от тези клубове не се възползва от опцията да го закупи.

През 2018-а година Рома плати на Аякс 17,25 милиона евро за сина на Патрик Клуйверт. Той записа общо 68 мача с екипа на „джалоросите“, в които реализира 9 гола и даде 10 асистенции.

Джъстин Клуйверт ще стане едва четвъртият футболист, играл в петте най-силни първенства на Стария континент.

„Много сме доволни, че направихме Джъстин първото си попълнение за новия сезон“, коментира изпълнителният директор на Борнемут Нийл Блейк.

„Той бе желан от няколко отбора в Европа, а пристигането му е знак за амбициите му, които съвпадат с нашите. Джъстин е вълнуващ и универсален атакуващ футболист, който има усет за гола. Играе спокойно, директно и има високо техническо ниво“, добави Блейк.

Борнемут очаква състезателят да се присъедини към новите си съотборници за старта на предсезонната подготовка в началото на следващия месец преди тимът да пътува за Марбея. Там английският отбор ще изиграе контроли с Макаби Тел Авив, Аталанта и Лориен.