Илкай Гюндоган официално е играч на Барселона. 32-годишният полузащитник се присъединява към клуба със свободен трансфер, след като договорът му с Манчестър Сити изтече.

Германският национал подписа двугодишен договор с опция за още една година с каталунците. Заплатата му ще бъде 9 милиона евро на година, а освобождаващата му клауза пък е в размер на внушителните 500 милиона евро.

Преминаването на Гюндоган към „Блауграна“ слага край на изключително успешен седемгодишен период в Манчестър Сити, през който време той спечели пет титли от Висшата лига, четири Купи на Лигата, два пъти ФА Къп, както и Шампионската лига като в Истанбул по-рано този месец. През последните два сезона той беше и капитан на „гражданите“.

Сити се надяваше да обвърже немския национал с нов договор, но халфът е отказал офертата за един сезон плюс опция за още един. Смята се, че интерес към него е имало още от Арсенал и бившия му клуб Борусия Дортмунд. Той обаче избра да продължи кариерата си с Барселона и вероятно ще дебютира по време на турнето на клуба в Съединените щати през месец юли.