Отборът на Барселона официално се похвали с второто си ново попълнение тази зима. „Каталунците“ обявиха привличането на Адама Траоре от Уулвърхемптън, който ще играе на „Камп Ноу“ като преотстъпен до края на сезона. През лятото пък от Барса ще могат да го закупят срещу около 30 милиона паунда, като клаузата за закупуване не е задължителна.

Испанецът обаче вече се е разбрал с ръководството на „каталунците“ да подпише петгодишен договор през лятото, което означава, че най-вероятно той ще остане за постоянно, допълва Фабрицио Романо. Официалното представяне на Адама ще бъде на 2 февруари, сряда.

Английският Тотнъм също имаше сериозен интерес към Траоре, като „вълците“ отхвърлиха оферта от около 15 милиона паунда от лондончани. Очакваше се лондончани да пратят ново предложение от около 20 милиона, но самият футболист е избрал да се завърне на „Камп Ноу“, където игра до 2015 година, след което премина в Астън Вила.

До този момент „каталунците“ привлякоха Феран Торес от Манчестър Сити, а се твърди, че са близо до споразумение с Пиер-Емерик Обамеянг от Арсенал.