Барселона финализира трансфера с белгийския Юпен за сенегалския краен защитник Муса Ваг.

19-годишният сенегалец блесна за родината си на Мондиал 2018 в Русия, вкарвайки гол при равенството 2:2 срещу Япония в груповата фаза и стана най-младият африкански голмайстор в историята на турнира.

Трансферът е на стойност пет милиона евро, а контрактът му с каталунците е петгодишен. Откупуващата клауза, която е заложена в договора му е 100 милиона евро.

Медиите в Испания потвърждават, че наставникът Ернесто Валверде ще върне Сержи Роберто на обичайната му позиция – централен полузащитник, като Муса Ваг ще се конкурира с Нелсон Семедо за поста десен бек в Барселона.

Генералният мениджър Пеп Сегура, както и спортният директор Ерик Абидал са работили върху сделката, за да може сенегалският играч да акостира на „Камп Ноу”.

Ваг се присъединява към Юпен миналия сезон от елитна катарска футболна академия и има 52 срещи за белгийския тим и за националния отбор на Сенегал.

Първоначалните информации за него са, че ще бъде пратен първоначално във втория отбор на каталунския гранд, за да може да натрупа опит по испанските терени, след което плавно ще бъде интегриран в първия тим на „блаугранас”.