Ръководството на Байерн Мюнхен обяви публично привличането на Люка Ернандес от Атлетико Мадрид. Германският шампион заяви, че френският национал ще се влее в редиците му от 1 юли 2019 година.

Обявлението чакаше вече няколко седмици, като макар от Байерн да не потвърдиха, се вярва, че те са активирали освобождаващата клауза в договора на 23-годишния футболист. Роденият в Марсилия поливалентен бранител ще струва 80 милиона евро, което ще го направи вторият най-скъп защитник в историята на футбола (след Върджил ван Дайк от Ливърпул - 75 милиона паунда/88 милиона евро). Ернандес обаче става най-скъпият входящ трансфер в Бундеслигата, подобрявайки досегашния рекорд, който се държеше от неговия бъдещ съотборник в Байерн Корентен Толисо (45 милиона евро).

Баварците също така подчертаха, че той ще подпише контракт за 5 сезона.

До този момент цялата футболна кариера на Люка Ернандес е свързана с Атлетико. През 2007-а той става част от юношеската академия на „дюшекчиите”. През 2014-а прави своя официален дебют за мъжкия тим, като междувременно играе и за дубъла. През август 2015 подписа нов договор с мадридския тим и окончателно беше повишен в първия отбор.

Люка Ернандес беше интегрална част от състава на Франция, който триумфира с трофея от Мондиал 2018.