Байерн Мюнхен официално подписа с крилото на Кристъл Палас Майкъл Олисе, похвалиха се от германския клуб. Младежкият национал на Франция става второто ново попълнение на баварците това лято, след като грандът от Мюнхен плати откупната му клауза от 60 милиона паунда (53 милиона евро).

Отборът на Винсент Компани успя да се пребори за подписа на крилото в конкуренцията на английските Нюкасъл Юнайтед, Челси и Манчестър Юнайтед. Самият Олисе пък подписа петгодишен договор с клуба от „Алианц Арена“.

Майката на Олисе е от френско-алжирски произход, а баща му е нигериец. Офанзивният халф е роден в Лондон и е минал през академиите на Арсенал, Челси, Манчестър Сити и Рединг. През последния сезон той вкара 10 гола и направи 6 асистенции във Висшата лига. Той ще играе за Франция на Олимпийските игри в Париж, а от Байерн вече са гарантирали, че няма да му правят пречки.

Той последва защитника на Щутгарт Хироки Ито, който в края на месец юни също се присъедини към баварците.

„Разговорите с Байерн бяха много позитивни и се радвам, че се присъединявам към толкова голям клуб. Това е огромно предизвикателство, но аз се стремях точно към нещо подобно. Искам да се докажа на възможно най-високото ниво и да допринеса за това отборът да спечели много титли в следващите години“, бяха първите думи на Олисе пред официалния сайт на баварците.

„Майкъл Олисе е футболист, който може да прави разликата в мачовете и не е случайно, че предизвика голям интерес със стила си на игра. Имаме нужда от нова енергия в тима, от нов импулс и нови идеи, а Олисе може да допринесе за това. В хода на преговорите той ясно индикира, че има желание да дойде в Байерн. Чакаме го с нетърпение и сме сигурни, че той ще обогати играта ни“, коментира спортният директор на Байерн - Макс Еберл.

„Майкъл е бърз, умен, умее да бележи и може да действа на няколко офанзивни позиции. Показателите му като голове и асистенции са впечатляващи. Той е само на 22, но вече е извървял дълъг път и е гладен за много успехи. Потенциалът му е безспорен. Феновете идват на стадиона заради футболисти като него“, заяви пък друг от шефовете на баварците - Кристоф Фройнд.