Алетико Мадрид официално представи халфа Родриго Ернандес като свое ново попълнение. Родри, както е по-известен футболистът в Испания, е юноша на „рохибланкос” и затова се зарадва на впечатляващо представяне на „Уанда Метрополитано”.

190-сантиметровия централен халф има 6 сезона в академията на Атлетико, където прави първите си стъпки във футбола. Куриозно, но той бива освободен от клуба поради „липса на физическа сила”, а Виляреал не чака втора покана и го привлича сред редиците си. След 2 сезона в школата на „жълтата подводница” идва и дебютът в мъжкия футбол.

Първият сезон на Родри във Виляреал преминава предимно в мачове за дублиращия тим, но постепенно халфът започва да се утвърждава и в „А” отбора. От 2016-а нататък той на практика си е пълноправен член на първия отбор, а през декември миналата година дори удължи контракта си.

Виляреал обаче нямаше как да откаже офертата на Атлетико за 20 милиона евро плюс 5 милиона под формата на Бонуси. Така Родри парафира за 5 години със столичани, за които ще носи фланелката с №14.

„Супер доволен съм. Винаги съм искал да се върна тук”, коментира 22-годишният Родри. „Когато възможността се откри, не ми отне много време, за да реша. Благодарен съм на Атлетико Мадрид, ще дам всичко в името на тези цветове.”

„Знам, че Диего Симеоне (настоящият треньор на Атлетико – б.р.) е носил екипа с № 14, а сега ще ме тренира. Много се вълнувам. Това е ценен номер за клуба и много добре зная какво значи. Искам да изляза на терена с тази фланелка. Това би била сбъдната мечта”, допълни Родри.