Арсенал потвърди напускането на Ектор Бейерин в посока Бетис, като Такехиро Томиясу се присъедини към „топчиите“ от Болоня.

Бейерин изигра 239 мача за лондончани след присъединяването си към Арсенал през 2011 година, но игровите му минути бяха ограничени под ръководството на Микел Артета. Сега той акостира в Бетис под наем до края на сезона с опцията за постоянно закупуване. 22-годишният Томиясу може да бъде заместник на Бейерин, тъй като може да играе както от дясно на защитата, така и в центъра на отбраната. Той има 23 мача за Япония и участва на Олимпиадата в Токио, където страната-домакин завърши на четвърто място.

„Такехиро е силен защитник с добър опит в Серия А и на международно ниво. Той е поливалентен бранител със страхотни качества в дефанзивен план, високи технически качества и хладнокръвие при владение на топката. Той ще бъде важен член в нашия състав. Очакваме с нетърпение Такехиро да се присъедини към нас, когато се върне от ангажиментите си с националния отбор“, сподели мениджърът на Арсенал Микел Артета.

Той стана първият тийнейджър, който стартира за представителния тим от бившето крило на „артилеристите“ Рио Мияйчи, след като дебютира срещу Панама през октомври 2018 година.

Томиясу играе комфортно и с двата крака и изглежда по-скоро натурален фул бек, отколкото централен бранител. Той пристигна в Болоня след период в Белгия със Сент Трюиден и изигра 60 мача в Серия А.

Арсенал все още няма точка от началото на сезона във Висшата лига, като се намира на дъното на таблицата без актив след три последователни загуби без вкаран гол. Томиясу се присъединява към Бен Уайт, Мартин Йодегор, Аарън Рамсдейл, Алберт Самби Локонга и Нуно Тавареш като нови попълнения на „Емиратс“. Японецът беше спряган и с лондонския съперник на „топчиите“ Тотнъм.