Арсенал се похвали със своя пети летен трансфер. Лондонският клуб подписа договор с младия полузащитник Матео Гендузи, който пристигна от втородивизионния Лориен.

19-годишният играч идва с реномето на един от водещите таланти във Франция. Неговата юношеска кариера започва в академията на Пари Сен Жермен, като през 2014-а играчът преминава в школата на Лориен. За „хековете” той дебютира при мъжете едва на 17 години (октомври 2016) и изиграва 30 мача. Той е младежки национал на Франция, като е играл във формациите до 18, 19 и 20 години.

От Арсенал не разкриха нито каква е трансферната сума, нито срокът на споразумението. Въпреки това се вярва, че Гендузи е парафирал за 5 сезона, а за целия срок на контракта ще получи 7 милиона паунда.

„Ние сме много щастливи, че Матео преминава при нас”, заяви мениджърът на „топчиите” Унай Емери. „Той е талантлив млад футболист и много клубове го искаха. Има огромен потенциал, а също и немалко опит в първия състав през миналия сезон с Лориен. Той желае да се учи и да става по-добър. Матео ще бъде важна част от първия отбор на Арсенал”, добави испанецът.

Гендузи взе фланелката с №29 в новия си тим.