Полуфиналистът в Шампионската лига Аякс Амстердам официално представи крилото Куинси Промес. 27-годишният офанзивен футболист акостира от Севиля и парафира петгодишен договор с холандския гранд. Той ще заплати на испанските си колеги приблизително 16 милиона евро за правата на холандеца.

Бившият играч на Го Ахед Игълс и Твенте имаше още четири години по своя договор с отбора от южна Испания, но сега се завръща на Ниската земя. През лятото на 2014-а година Промес напусна Ередивизие, за да подсили Спартак Москва от Твенте за 12 млн. евро. Любопитен факт е, че Промес е юноша именно на холандския шампион, но никога не е играл мач за първия отбор с екипа на Аякс.

Промес е петото ново попълнение за Аякс през лятото след трансферите на Разван Марин, Лисандро Мартинес, Кик Пиери и Кшел Шерпен.

Трансферната сума може да се покачи до 17,2 млн. евро, ако всички бонуси по договорката се активират. Рекордът на Аякс за входящ трансфер продължава да се държи от Миралем Сюлеймани, след като тогавашният играч на Хееренвеен акостира в столицата за 16,25 млн. евро. През 2018-а година Аякс почти достигна тази кота, заплащайки 16 млн. евро за Дейли Блинд.