Почетният президент на европейския шампион Байерн Мюнхен - Ули Хьонес обвини Манчестър Юнайтед и Ливърпул, че се опитват да "изнудват" клуба заради сделка за халфа Тиаго Алкантара.

Двата клуба от Висшата лига са свързани с испанската звезда това лято, след като той обяви, че иска да напусне „баварците“. Между клубовете обаче официално не е постигнато споразумение, въпреки че 68-годишният Хьонес вярва, че и двата тима вече са се договорили за личните условия на полузащитника халфа.

„Трудна ситуация е. Преди време се договорихме за нов четиригодишен договор. Няколко дни по-късно той каза: „Търся ново предизвикателство“, което е напълно наред. Мисля, че той има споразумение с Ливърпул или Манчестър Юнайтед, или и с двата клуба. Сега и двата отбора блъфират и никой не се е свързал официално с Байерн Мюнхен. От моя гледна точка това не е норвално. Опитват се да ни изнудват, като чакат до последната седмица, когато ще направят евтино предложение. В този случай Байерн трябва да си зададе въпроса: искат ли да се съгласят с това или ще кажат на играча, че трябва да остане. Ще бъдат горещи три седмици до [краят на трансферния прозорец] 5 октомври", заяви Хьонес.

29-годишният Тиаго се присъедини към Байерн Мюнхен от Барселона още през 2013 година и оттогава спечели 16 трофея с „баварците“. Смята се, че европейските шампиони искат около 30 милиона евро.