Полузащитникът на Пари Сен Жермен Марко Верати е на път да запали поредната трансферна сага около себе си, при това в най-неподходящият момент. Само часове след като играчът си изкара безумен втори жълт и съответно червен картон в загубения реванш срещу Реал Мадрид от 1/8-финалите на Шампионската лига, във Франция тръгнаха слухове, че италианецът е взел решени да напусне френския гранд.

Френската преса почти "тегли куршума" на ПСЖ

През лятото 25-годишният футболист открито флиртуваше с Барселона, който беше много напорист за подписа му. В крана сметка след няколко разговора с шефовете на ПСЖ той отхвърли предложението на Барса и заигра редом с привлечените Неймар и Килиан Мбапе.

Големият шеф на ПСЖ: Огромно разочарование

Срещу Реал Верати се запомни единствено с глупави начин, по който си изработи червен картон през втората част и на практика уби и малкото останали шансове на отбора си. Вместо да обърне внимание на този факт, бившият ас на Пескара е счел, че трябва да напусне Париж, ако иска да вдигне сериозен трофей в кариерата си. Към момента той не смятал, че може да реализира потенциала си на „Парк де Пренс”, където кара своя 6-и сезон.

Със сигурност ПСЖ отново няма да е склонен да продаде опорния полузащитник, който обаче този път е готов да тръгне открито срещу шефовете си. Той е решил, че иска да играе за Реал Мадрид, а в Испания се говори, че президентът на „белия балет” Флорентино Перес е наясно с този факт.

На „Сантиаго Бернабеу” имат своите съмнения относно съдбата на Тони Кроос и това дали той ще остане част от отбора. Верати определено изглежда като удачен заместник, ако се стигне до раздяла с германския национал.