Испанският вицешампион Реал Мадрид вече не крие факта, че привличането на Килиан Мбапе това лято става невъзможно. „Лос Бланкос“ доскоро вярваха, че нещата ще си дойдат на мястото, но сега изглежда като непостижима задача.

Журналистът на Marca – Хосе Феликс Диас, съобщава, че звездата на Пари Сен Жермен предпочита да изпълни договора си с парижани само заради паричната печалба. Освен това, той не иска да пропусне сериозния бонус при подписването си на договора с Реал, който ще получи през следващия сезон, ако се присъедини като свободен агент.

На „Сантиаго Бернабеу“ обаче нямат план „Б“, допълва Диас. Президентът Флорентино Перес няма имена, които да вземе като алтернатива на Мбапе за предстоящата кампания, поставяйки Карло Анчелоти в трудна ситуация. В крайна сметка се оказва, че в Реал са били толкова сигурни, че ще вземат французина това лято, че от клуба са прекъснали преговорите с други потенциални цели, след които голмайсторът на Тотнъм - Хари Кейн.

При нормални обстоятелства, такива новини за пропадането на трансфера на Мбапе, биха принудили клуба да възобнови прекъснатите преговори. Сега обаче това е малко вероятно, тъй като „Лос Бланкос“ продължават да дават приоритет на Мбапе за следващото лято и виждат друг голям и скъп трансфер като безполезна операция.

Този, който ще поеме основната тежест, ще бъде треньорът. Анчелоти не е видял да бъде спазено нито едно от обещанията, които му бяха дадени. Без солидни попълнения в преден план, сезон 2023/2024 ще бъде доста тежък за италианеца.

Единствената му надежда, изглежда, е шансът за взимането на нападател под заем. Някои информации сочат, че в Реал искат да вземат Душан Влахович за един сезон от Ювентус, но е почти сигурно, че „биаконерите“ няма да имат желание да изпратят най-добрия си играч под наем.