Категоричeн обрат около преговорите на Ливърпул с Борусия Дортмунд за Джюд Белингам се случи в късните часове на 11-и април. След като скандинавският журналист Ян Ооге Фьортофт сподели, че мърсисайдци са отправили оферта за английския полузащитник, то малко след това стана ясно, че Ливърпул се е оттеглил от надпреварата за подписа на младия футболист.

Английският футболист беше главната трансферна цел на клуба до този момент, като Юрген Клоп и щабът му се готви да пренареди селекцията в отбора си след разочароващия сезон. Въпреки това, предвид мащабните пари, които трябва да се заделят за Белингам, то английският клуб е решил да насочи ресурсите си другаде.

БГНЕС / BGNES
61 снимки

Цената на сделката е била счетена за непосилна, след като Дортмунд изисква поне 130 милиона паунда около цялата сделка. По този начин това щеше да отнеме значителна част от трансферните пари, с които Клоп ще разполага през лятото, а се очаква клубът да генерира неприятна финансова загуба с оглед факта, че тимът по всяка вероятност няма да играе в Шампионска лига през новия сезон.

The Athletic твърди, че високопоставени източници от „Анфийлд“ са посочили, че след дълги разговори сделката е „спряла да има смисъл“ и те смятат, че не могат да си позволят да сложат огромна част от летния си бюджет в „една кошница“.