Решението на Гарет Бейл дали да остане в Реал Мадрид било в пряка зависимост от това кой ще е новият наставник на Кралския клуб, твърди The Independient.

Според информацията на изданието уелският национал ще запази мълчание за бъдещето си до обявяването на новото име. Именно това кой ще наследи Зинедин Зидан ще изиграе ключова роля за по-нататъшното развитие на кариерата на нападателя.

Известно е, че Бейл бе взел решение да напусне, ако Зидан остане начело на тима. Голмайсторът не бе доволен от статуса си на резерва и бе в търсене на ново поле за изява.  Изненадващата раздяла, която предприе Зизу обаче обърна хода на събитията.

Бейл, който е с основен принос за 13-ата в Шампионската лига с отбелязаните два гола за успеха с 3:1 над Ливърпул, е желан от два европейски гранда. Немският шампион Байерн Мюнхен и Манчестър Юнайтед.

В случай, че Бейл предприеме ход на напусне „Сантиаго Бернабеу“, запознати твърдят, че „червените дяволи“ били с по-големи шансове.

Обстановката във Висшата лига не е непозната на уелсеца. Преди да се присъедини към „белия балет“ през лятото на 2013 година, той бе част от Тотнъм.


Още по темата: 

Реал Мадрид намали сериозно цената на Гарет Бейл

Байерн се спря на Гарет Бейл