Дните на Пиер-Емерик Обамеянг в Борусия Дортмунд изглеждат преброени или поне за това свидетелстват последните информации свързващи габонския футболист с трансфер в Пари Сен Жермен.

Според вестник „Bild“, Обамеянг вече е договорил личните си условия с френския шампион и преминаването му на „Парк де Пренс“ може да се счита за много вероятно.

През последните седмици 27-годишният футболист е провел серия от срещи със спортния директор на парижани Патрик Клуйверт.

Последните две срещи на Обамеянг с Клуйверт са се провели в рамките на две седмици – първо в Париж, а след това в Милано.

Футболистът все още не е говорил относно информациите, които го свързват с трансфер в Пари Сен Жермен.

Президентът на Борусия Ханс-Йоаким Вацке обяви, че Обамеянг не е поставял ултиматуми пред клуба и не е изказвал желание да напусне „жълто-черните“.

Смята се, че Пари Сен Жермен е готов да извади близо 70 милиона евро, за да привлече Обамеянг.

Освен това от френския клуб са предложили заплата от 14 милиона евро на сезон на габонеца. Сумата е значително по-голяма в сравнение с това, което той получава в Борусия – 8 милиона евро.

Обамеянг решава дали да остане в Борусия след края на сезона

Ако трансферната сума бъде потвърдена, то сделката ще бъде втората най-голяма за играч от Първа Бундеслига след тази за Кевин де Брюин, която сключиха Волфсбург и Манчестър Сити за 74 милиона евро.

Изненадваща нова дестинация се появи за Обамеянг

Освен това Обамеянг ще се превърне в най-скъпо платения африкански футболист в историята.

Пиер-Емерик Обамеянг призна, че след края на сезона ще разкрие дали ще остане в Дортмунд. Очаква се официално трансферът да бъде завършен след 27 май, когато е финалът за Купата на Германия между "жълто-черните" и Айнтрахт Франкфурт.