Капитанът на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг отказа да говори за бъдещето си след края на двубоя срещу Челси. Снощи "артилеристите" надвиха своите съграждани на финала във ФА Къп с 2:1, като по този начин отборът спечели 14-ият си трофей от турнира. 

Габонският национал вече навлезе в последната година от настоящия си договор и може да напусне без пари след по-малко от 12 месеца, ако не успее да се споразумее за нов контракт. 

Мениджърът Микел Артета многократно е заявявал, че е уверен, че капитанът на клуба ще ангажира бъдещето си в лондонския клуб, въпреки че Арсенал няма да участва в Шампионска лига догодина. Твърди се, че Обамеянг иска нов тригодишин договор и седмична заплата от 250 000 британски лири.

"Аз наистина не мисля за това сега наистина просто искам да се наслаждавам на момента с момчетата и да взема трофея сега", каза той пред "BT Sport" след триумфа.

„Мисля, че всеки даде всичко от себе си за отбора днес, заслужихме го. Пътуването беше дълго, страхотна вечер, ще се наслаждавам цяла нощ със сигурност", допълни още той.

Обамеянг реализира и двете попадения за своя тим срещу Челси снощи.