Обкръжението на Пиер-Емерик Обамеянг вече води преговори за трансфер, за да реши бъдещето му. Нападателят подписа с Челси в последния ден от летния трансферен прозорец, но неговият период на „Стамфорд Бридж“ може да не продължи дълго, като се смята, че Пари Сен Жермен е сред заинтересованите от габонеца отбори.

33-годишният Обамеянг вече има солиден опит в най-силните първенства, след като е играл в Испания, Франция, Германия и Англия. Скорошният му престой в Барселона продължи само няколко месеца, тъй като вече бившият мениджър на „сините“ Томас Тухел искаше да се събере с него, след като двамата работеха заедно в Борусия Дортмунд.

Gulliver/GettyImages
61 снимки

Германецът обаче беше уволнен от собственика Тод Боули дни след затварянето на прозореца, а на негово място дойде Греъм Потър. Първите няколко седмици след назначението на бившия наставник на Брайтън бяха положителни за Обамеянг, който отбеляза гол във всеки от последните два мача.

Все пак „Footmercato“ твърди, че „сините“ може и да не искат да задържат габонеца след края на сезона, когато ще му остава само една година от договора. Съобщава се, че вече са започнали разговори с ПСЖ, тъй като лагерът на нападателя се стреми да му намери изход от „Стамфорд Бридж“, ако Челси реши да не му гласува доверие и догодина. Решението може да се сведе до това как Обамеянг се представи този сезон.

Лондончани вече имат обещаващ млад нападател в редиците си, тъй като Армандо Броя чака търпеливо да получи повече игрово време. Обамеянг не е играл в Лига 1, откакто напусна Сент Етиен през 2013-а година, където отбеляза 41 гола в 97 мача. Той също имаше периоди под наем в Дижон, Монако и Лил, докато беше играч на Милан като млад. Обамеянг и старши треньорът на ПСЖ Кристоф Галтие работиха заедно в Сент Етиен между 2011-а и 2013-а година.