Мечтата на президента на Реал Мадрид Флорентино Перес за създаването на нов „Галактико“ в тима, може да претърпи сериозен провал. Причина за това е грандиозният провал на новосъздадената Европейска Суперлига миналата седмица, твърди „The Independent“.

Изданието разкрива, че идеята на Перес е била новият турнир да подсигури трансферите на новите големи имена, които биха акостирали на „Сантиаго Бернабеу“ в следващите няколко трансферни прозореца.

Амбициозната цел на президента на Реал е била да доведе звезди като Килиан Мбапе от Пари Сен Жермен и Ерлинг Халанд от Борусия Дортмунд.

Сега обаче има сериозни съмнения около това дали испанският шампион ще може да си позволи да подпише дори с една от най-големите си цели за предстоящия летен трансферен прозорец.

Както стана известно, миналата седмица 12 от най-големите футболни клубове в Европа обявиха план за откъсване от Шампионската лига и създаване на собствен турнир. Но само след 48 часа осем отбора оттеглиха участието си след огромен натиск от страна на феновете. Един от директорите в УЕФА заплаши с изхвърляне и от Шампионската лига тези, които все още са в нея.

Шестте клуба от Висшата лига – Арсенал, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Тотнъм и Челси бяха първите, които се отделиха от новосформирания турнир, а техният пример последваха Интер, Милан и Атлетико Мадрид. Ювентус също излезе с информация, че напуска организацията, но си остави „вратичка“ за в бъдеще. Барселона пък излезе с доста любопитна позиция като обяви, че на този етап остава в Европейската Суперлига, независимо че останалите вече се разкаяха и я напуснаха.

След като беше обявено създаването на Европейската Суперлига, стана ясно, че всеки от отборите основатели на турнира ще получи еднократен бонус от 3,5 милиарда евро, а плащанията щяха да бъдат много по-високи отколкото настоящите в ШЛ и се очакваше да надхвърлят 10 милиарда евро по време на първоначалния период на ангажираност на клубовете.