Звездата на Реал Мадрид Гарет Бейл беше близо до напускане през изминалото лятото. Уелсецът беше на път към китайската Супер Лига, но в крайна сметка остана на „Сантяго Бернабеу“. Сега възможността да играе в Китай отива към нулата, заради новите правила за заплатите в многомилионната държава.

Китайската футболна асоциация реши, че максималната заплата на легионерите в местните клубове не трябва да надвишава 3 милиона евро след облагането им с данъци. За китайските футболисти заплатите не трябва да надвишават 1,3 милиона преди удръжките на хазната. За членовете на националния отбор този показател се повишава с 20%.

Съществуващите договори са валидни, но новите правила за заплати трябва да се прилагат за всички споразумения между китайски играчи и клубове, подписани след 20 ноември 2019 г. За чуждестранните играчи ограниченията ще започнат да се прилагат от началото на следващата година.

Бейл получава 14 милиона евро на година на година в Реал, като новите правила няма как да покрият финасовите претенции на уелската звзда. Единствена дестинация за Бейл остава английската Висша лига. Старият му клуб Тотнъм, където Жозе Моуриньо е вече начело, проявява най-сериозен интерес към 30-годишния нападател.