Синът на легендарния датски вратар Петер Шмайхел – Каспер може да последва стъпките на своя баща и да заиграе в Манчестър Юнайтед от следващия сезон. Според информациите в английските медии 30-годишният датски национал е първият избор на Жозе Моуриньо за заместник на Давид де Хеа, който се очаква да бъде продаден за рекордна сума на Реал Мадрид.

30-годишният датчанин се утвърди като един от най-добрите във Висшата лига, а освен това баща му изигра няколко отлични сезона на „Олд Трафорд“, така че той със сигурност би приел оферта от „червените дяволи“.

Освен това „Sky Sports“ съобщава, че шансовете на Манчестър Юнайтед да го вземе са се повишили, след като Шмайхел се е разделил с дългогодишните си мениджъри, за да работи с италианеца Лука Баскерини, който има сериозни връзки с „червените дяволи“.

Миналото лято футболистът поднови договора си с „лисиците“ за 5 години, но това със сигурност не гарантира, че ще остане на „Кинг Пауър Стейдиъм“, а и със сигурност няма да бъде лесно да отхвърли оферта бившия клуб на баща си. 

Моуриньо се страхува, че ще загуби Де Хеа

Той е продукт на школата на Манчестър Сити, като е играл още за Дарлингтън, Бери, Фолкърк, Кардиф, Ковънтри и Нотс Каунти под наем, преди да премине в Лийдс, а след това и в Лестър.

Marca: Реал се договори с Де Хеа

Я(се)Н е вратарят, който сменя Де Хеа на “Олд Трафорд“​