Испанският национал Хосе Луис Мато, по-познат като Хоселу, призна днес, че за него е „сбъдната мечта“ да се завърне в Реал Мадрид, 11 години след като напусна клуба. „Мечтая за този момент от деня, в който напуснах, много съм развълнуван“, каза 33-годишният нападател на пресконференцията при официалното си представяне в испанската столица.

Той вкара три гола в четири мача за страната си и пристига от Еспаньол под наем за един сезон, с опция за постоянно закупуване, за да подпомогне атаката на Кралския клуб. Карим Бензема, Еден Азар, Марко Асенсио и Марио Диас си тръгнаха от „Сантяго Бернабеу“, което остави доста празнини в атаката на „белия балет“.

БГНЕС / BGNES
4 снимки

„Всички знаем нивото на Карим в този клуб, но аз съм тук, за да върша друга работа. Ще дам всичко от себе си за този клуб, това е клубът на живота ми – когато излезеш на терена, особено на „Бернабеу“, искаш да вкарваш голове“, сподели Хоселу.

Нападателят игра за втория отбор на Реал, като има и един мач за първия тим на Кралския клуб през сезон 2010-11, като не успя да пробие сред титулярите. Този сезон Хоселу приключи на трето място сред реализаторите в Ла Лига с 16 гола, независимо от изпадането на Еспаньол, което му спечели повиквателна в състава на националния отбор за Финалната четворка в турнира Лига на нациите. В надпреварата той прати „Ла Фурия Роха“ на финала срещу Хърватия след победен гол във вратата на Италия в полуфинала, а в спора за трофея отново се появи от пейката, като отпразнува триумфа със съотборниците си в Нидерландия.