Новата перла на Реал Мадрид - Арда Гюлер, беше официално представен като футболист на „Лос Бланкос“. Макар че е само на 18 години, полузащитникът вече е истинска звезда в родната си Турция и трансферът на „Сантиаго Бернабеу“ за 20 милиона евро беше възприето като истински удар в южната ни съседка.

Гюлер отговаряше на турски по време на официалното си представяне в присъствието на президента Флорентино Перес, макар че владее и английски. Той не се поколеба да разкрие своите цели в новия си дом.

БТА / BTA
3 снимки

„Увериха ме, че ще играя и всичко приключи. Да се върна под наем не влизаше в плановете ми “, повтори турският полузащитник отново и отново. Новият номер „24“ на столичани обяви, че намерението му е да стане легенда на Реал Мадрид.

„Повтарям, че имаше много клубове, които ме искаха, но веднага щом се появи Реал Мадрид, всичко останало загуби стойност“, увери той.

В допълнение, Арда Гюлер потвърди, че е провел няколко разговора с треньора Карло Анчелоти, за да говори за позицията си в схемата на игра на италианеца и за това как може да се впише в отбор със звезди като Джуд Белингам, Орелиен Чуамени, Едуардо Камавинга, Тони Кроос и Лука Модрич в средата на терена.

„Има много добри играчи. Подготвен съм да се боря и да си спечеля мястото. Ще дам всичко от себе си за тази цел. Искам да остана и да играя тук. Ако ми дадат възможности да играя, ще се възползвам по най-добрия начин. Няма друга опция в плановете ми. Предложиха ми да играя и ще го направ“.

„Реал Мадрид има много голямо наследство. Кристиано Роналдо, Йозил, Зидан, Гути... Те са легенди и аз искам да бъда част от тази история“, сподели по отношение на своите идоли Гюлер.

„В центъра на терена се чувствам най-добре. Но това не е важно, защото искам да си спечеля мястото. Искам да бъда офанзивен играч и да създавам голови ситуации. Позицията се определя от треньора. Играя добре в центъра, а също и на дясното крило“, каза още 18-годишният турчин.