Артур Кабрал изглежда изключително мотивиран да се докаже в състава на Фиорентина. Бразилецът постоянно заявява това в своите чести интервюта напоследък, като още в съботната вечер може би бившият играч на Базел ще получи своя шанс да дебютира с екипа на „Ла виола“  в дербито срещу Лацио.  

Нападателят смята, че е напълно готов за това, което го очаква във Флоренция и си постави цел да бъде по-добър дори и от звездата Душан Влахович, който премина в Ювентус.

„Уважавам това, което е постигнал Влахович тук, той е чудесен футболист. Аз обаче идвам с още по-високи амбиции и желая дори да задмина неговите постижения. Няма от какво да се притеснявам, получих голяма възможност да играя за Фиорентина и да съм част от Серия А. Ще грабна този шанс и се надявам нещата да ми се получат по най-добрия начин. Освен, че искам да вкарам много голове за новия си отбор, също така съм пределно мотивиран да се боря за своето място в състава на Бразилия и да бъда повикан в националния тим за световното първенство.  Нямам търпение да започна своето ново приключение в един голям клуб с амбициозен проект и визия за бъдещето“, коментира Кабрал.