Шампионът в Чемпиъншип за сезон 2017/2018 Уулвърхемптън проявява трансферни мераци спрямо защитника на Манчестър Юнайтед Маркос Рохо, информира „Индипендънт”.

„Вълците” вече се погрижиха да подсилят сериозно нападението си и халфовата линия, затова следващият приоритет е увеличаване конкуренцията в защита. В тази връзка те бяха споменати и в списъка със заинтересованите от играещия за Барселона Йери Мина. Тъй като трансферната сума за колумбийския национал най-вероятно ще се окаже непосилна за „вълците”, техният мениджър Нуно Еспирито Санто ще се насочи към по-евтини, но качествени алтернативи.

Един такъв вариант представлява 28-годишният Рохо. Аржентинският национал, който в момента е контузен, парафира нов 3-годишен контракт с „червените дяволи” през март, ала някой е подшушнал на Уулвс, че бившият ас на Спортинг Лисабон всъщност изобщо не е непродаваем.

Юнайтед вече загуби един защитник това лято в лицето на трансферирания обратно в Аякс Дейли Блинд. Ако и Рохо поеме по сходен път, то тогава клубът ще събере нужните финанси за привличането на Хари Магуайър от Лестър Сити.

Вече 4 години Рохо  е част от Юнайтед, като не може да се каже, че представлява фигура от решаващо значение за манчестърци. Нито Луис ван Гаал, нито сега Жозе Моуриньо получиха доказателства, че могат да гласуват по-сериозно доверие на южноамериканеца.